Merlin aangeklaagd na crash The Smiler

Vandaag werd bekend dat de Engelse onderzoeksraad voor ongevallen (Health and Safety Executive, HSE) de eigenaar van Alton Towers, Merlin Entertainment, heeft aangeklaagd voor de crash van The Smiler. Tijdens de crash vorig jaar op twee juni botste een treintje tegen en ander stilstaand treintje aan waardoor er vijf mensen ernstig gewond raakten.

In de nasleep van het incident is het park vier dagen gesloten geweest voor bezoekers en heeft het sindsdien te kampen met tegenvallende bezoekcijfers waardoor diverse grote marketingcampagnes stop zijn gezet en het park in de loop van het seizoen steeds eerder zijn poorten sloot. Dit winterseizoen is zelfs de jaarlijkse halverwege opening stopgezet, tot grote teleurstelling van sommige mensen die nog wel in het park geloven.

De Engelse HSE verklaard dat het een grondig onderzoek heeft gedaan en dat het bewijsmateriaal genoeg heeft om de eigenaar, Merlin Attractions Operations, te willen vervolgen voor het ongeluk. In de beslissing om te gaan vervolgen heeft ook meegewogen dat het in publiekelijk belang is om de eigenaar te gaan vervolgen voor het incident. De rechtszaak dient op 22 april 2016 in de rechtbank North Staffordshire Justice Centre in Newcastle-under-Lyme.

Merlin Attractions Operations ltd. is aangeklaagd voor het breken van sectie 3 (1) van de Health and Safety at Work etc Act 1974 waarin staat: “It shall be the duty of every employer to conduct his undertaking in such a way as to ensure, so far as is reasonably practicable, that persons not in his employment who may be affected thereby are not thereby exposed to risks to their health or safety.”  Vrijelijk vertaald staat er dat de werkgever (in dit geval Merlin Attractions Operations ltd) verplicht is om er voor te zorgen dat mensen, ook niet in dienst van het bedrijf, niet worden blootgesteld aan risico’s voor hun gezondheid en veiligheid en dat ze deze hebben gebroken in de tijd voor het ongeval.

Wat deze vervolging betekent voor de geplande heropening van The Smiler achtbaan komend seizoen is nog niet bekend.
 


Dit nieuwsbericht is in 2016 geschreven door Michel Bons voor Inclined. Publicatie van afbeeldingen en teksten op andere websites dan Inclined is dan ook niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming. De teksten zijn geschreven door Michel Bons, de informatie afkomstig van het Health and Safety Executive persbericht. De afbeeldingen zijn afkomstig van Michel Bons.

Michel Bons Geschreven door:

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *