Lanceer jezelf naar Phantasialand deze zomer!

Als je pretparkfan bent ga je dit jaar nog naar Phantasialand, want dan je op de hoogte dat er al sinds twee jaar gewerkt worden aan niet een, maar twee achtbanen. Nadat het al maanden relatief stil was vanuit het park en de bekende kijk luikjes dichtgetimmerd waren was er weinig bekend….. tot vandaag. Vandaag kwam er op de social media van Phantasialand een filmpje online met de openingsdatum! Vanaf 30 juni a.s. kan iedereen themagebied Klugheim, met de achtbanen Taron en Raik beleven.

Maar wat maakt Klugheim nu echt het bezoeken waard? Ten eerste natuurlijk de achtbanen. Eerst heb je Taron, een gigantische double launch coaster van het Zwitserse Intamin AG met ontzettend veel track kruisingen en waar je volledig dicht langs het thema raast. De exacte lengte van Taron is nog altijd geheim maar vermoedens aan de hand van de track lay out wijzen uit dat deze richting de anderhalve kilometer gaat. Wat echter wel bekend is, is dat het de snelste Europese multi launch coaster is en dat het gebruik maakt van de LSM (Linear Sychronous Motors) techniek. Maar dat is nog niet alles, want te midden van Taron, de vele supports en theming elementen staat Raik. Een kleine familie boomerang coaster van Nederlandse fabrikant Vekoma. Bescheiden afmetingen, maar toch bijzonder knap ingebouwd.

Het tweede wat het complete project uniek maakt is de oppervlakte waar het op gebouwd is. Het gehele project is gebouwd in een oud deel van het park welke compleet afgebroken is en gedurende tweeënhalf jaar afgesloten is geweest voor publiek. In januari 2014 zijn namelijk de voorbereidingen begonnen met de sloop van de oude gebouwen en het bouwrijp maken van het terrein. In 2015 werd dan eindelijk begonnen met de bouw van het nieuwe gebied, funderingen werden gestort en al snel werd er begonnen met het plaatsen van ingepakte track elementen en ontzettend veel zwarte rotsen. Achtbaanfans zagen al vrij snel dat het gaat om Intamin Accelerator track en bijbehorende supports en toen was het eigenlijk wachten op de officiële bekendmaking.

Phantasialand is overigens niet vies van gigantische projecten in hun relatief kleine pretpark. Zo maakt achtbaan Black Mamba een groot deel uit van het pretpark, net als waterride Chiapas en indoorcoaster Winja’s Fear en Force. Allemaal projecten waar langere tijd aan gebouwd is, en waar alles zo compact en klein mogelijk is opgebouwd rekening houdend met de dichtbijgelegen buren want die klagen al snel over geluidsoverlast. Dat is overigens nog iets unieks aan Taron, er is direct rekening gehouden met eventuele geluidsmuren, die zijn namelijk allemaal al verwerkt in de thematisatie.

Je kunt dus wel begrijpen dat wij ontzettend uitkijken naar de opening van de Taron en Raik. Het themagebied Klugheim en de beide achtbanen zullen op 29 juni aanstaande hun poorten openen voor genodigden en vanaf 30 juni voor publiek.

 


 
Dit artikel is in 2016 geschreven door Michel Bons voor Inclined.nl en Parkhub.nl. Publicatie van afbeeldingen en teksten op andere websites dan Inclined en Parkhub is dan ook niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming. De teksten zijn geschreven door Michel Bons, de informatie afkomstig van Phantasialand en eigen kennis aan de hand van het model van Tobi en informatie op meerdere pretparkfora.

Michel Bons Geschreven door:

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *