Challengers gevonden: Troy Challenge v2

Een paar weken geleden werd bekend dat Toverland een nieuwe Troy Coasterchallenge organiseert, en dit keer voor Stichting Heppie. Hiervoor werden challengers gezocht, en het kan gezegd worden dat men massaal reageerde: Er zijn maar liefst 726 aanmeldingen geweest om 24 uur lang in Troy te kunnen rijden. Op 4 en 5 juni zullen er van hun slechts twaalf mee kunnen doen aan de daadwerkelijke challenge.

Vanuit de 726 aanmeldingen zijn slechts vierentwintig mensen uitgenodigd, deze mensen moeten verplicht deelnemen aan de testavond op 15 april om te controleren of ze er wel geschikt voor zijn. “Op de testavond gaan we 2 uur simuleren dat de Troy Coaster Challenge daadwerkelijk aan de gang is. Hiermee kunnen we kijken uit welk hout de deelnemers gesneden zijn en tevens gaan we na wat hun motivatie is om mee te doen”, aldus Cynthia Hensen, woordvoerder van Attractiepark Toverland. Na de testavond zal de definitieve selectie plaatsvinden van de daadwerkelijke twaalf Troy Coaster Challengers.

Een dagje onbezorgd kind zijn

Stichting Heppie zet zich in voor kwetsbare kinderen in Nederland die sociaal uitgesloten zijn en er alleen voor staan. Door armoede, ernstige problemen thuis of een gedragsstoornis krijgen ze niet de mogelijkheid aan te haken en mee te doen in onze maatschappij. Heppie laat zien dat het ook anders kan door het organiseren van vakanties en weekenden vol ontspanning, plezier en gezelligheid. Een plek vol positieve aandacht, waar ze vrienden maken en vooral onbezorgd kind kunnen zijn. “Jaarlijks mogen zo’n 600 kinderen die bij Heppie op kamp zijn gratis een dagje naar Toverland. Sommige kinderen kunnen gewoon niet geloven dat ze echt naar Toverland gaan, zo bijzonder is het voor ze. Een dagje echt gieren van de pret; spannende dingen beleven die ze eigenlijk niet durven, maar dan toch doen en lol met elkaar maken in de attracties. Het geeft de kinderen een ervaring om nooit te vergeten”, aldus Nina Schmitz, directeur van Stichting Heppie.

Koop een zitje en steun Heppie

Naast de 12 challengers die de 24 uurs uitdaging aangaan, kunnen bezoekers via www.toverland.nl/troychallenge voor een kwartier deelnemen aan de Challenge door een van de overige zitjes in Troy te kopen. Gelukkig is na veel commentaar op de prijzen het ticketing systeem aangepast, meedoen kost nu 10 euro per kwartier voor ’s nachts en 25 euro (exclusief entreebewijs) tijdens parkopeningstijden.

Toverland challenges

Toverland is niet nieuw met het organiseren van challenges, al eerder had het park een Coaster challenge op de Boosterbike en op Troy. Die eerste is echter verkeerd gegaan, geen of heel weinig van de deelnemers hebben hem uit kunnen rijden wat volledig te wijten was aan het winterse weer die dag. Gelukkig was de Troy Coasterchallenge wel een succes. Challenger Jos kon met veel geluk meedoen aan de testdag toentertijd en wist met geluk door te breken tot in de challenge zelf, daarover schreef hij dit verslag.
 


Dit nieuwsbericht is in 2016 geschreven door Michel Bons voor Inclined. Publicatie van afbeeldingen en teksten op andere websites dan Inclined is dan ook niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming. De teksten zijn geschreven door Michel Bons, de informatie afkomstig van het persbericht van Toverland. De afbeeldingen zijn afkomstig van Michel Bons.

Michel Bons Geschreven door:

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *